10 syytä valita Intense by Anu kotitreenit

 

  1. Työskentely lähellä maksimaalista hapenottokykyä (VO2 max) aiheuttaa jälkipolton: keho jatkaa kaloreiden polttamista vielä pitkään treenin jälkeen. Intense by Anu kotitreenit aiheuttavat siis kaloreiden palamista myös sohvalla maatessakin!
  2. Intervalliharjoittelu parantaa maksimaalista hapenottokykyä todella nopeasti: jopa 15-20% parannukset 2-3 viikossa ovat mahdollisia, kun taas perinteiset aerobiset treenit parantavat maksimaalista hapenottokykyä 10-30% 2-3 kuukauden aikana. Perinteinen cardio on vain aerobista liikuntaa: HIIT:issä yhdistyy sekä anaerobinen että aerobinen treeni.
  3. Jo yksi treeni parantaa verensokerin säätelyä 24 h ajan. Tutkimuksissa on havaittu diabeteksen suhteen, että 3 treeniä viikossa kahden viikon ajan tuottaa kehittymistä insuliiniherkkyyteen ja verensokerin säätelyyn.
  4. IBA -treeneissä on dynaamisia lankkuliikkeitä ja polvennostoja, jotka ovat parhaimpia keinoja saada six pack esille. Alimmat vatsalihakset ovat vaikeammat saada esille kuin ylemmät – alimpien esiin saamiseksi täytyy usein käyttää jalkoja (ja saada rasvaa pois kehosta), niin yllättävää kuin se onkin.
  5. Monissa kotitreenin liikesarjoissa on erilaisia hyppyjä. Sen lisäksi että ne nostavat sykettä ja ovat loistava treeni alakropalle, hyppely parantaa luuntiheyttä, siten ehkäisten osteoporoosia eli luukatoa.
  6. Miksi todella hyvässä kunnossa oleva ihminen, joka käy aktiivisesti salilla, ei välttämättä osaa esim. yhden jalan kyykkyä (pistoolikyykky)? Oman kehon painolla tehtävät liikkeet ovat erittäin stimuloivia hermostolle, ja verrattuna painojen nosteluun salilla, leuanvedot, punnerrukset, pistoolikyykyt, hypyt ja roikkuminen ovat paljon tehokkaampia vahvistamaan aivojen ja kehon välisiä yhteyksiä. Koko kehon liikuttaminen vaatii enemmän koordinaatiota ja hermoyhteyksiä kuin kehon osien liikuttaminen salilla. Haastavien kehon painolla tehtävien liikkeiden tekeminen, ja siten neurologisten yhteyksien vahvistaminen, on tärkeä avain yleiseen liikunnalliseen suoriutumiseen ja loppuelämän hyvinvointiin.
  7. Lyhyisiin treeneihin on helpompi sitoutua, jolloin treenaamisesta tulee rutiini. Tulokset taas tulevat rutiinista!
  8. Näin intensiiviset treenit haastavat myös henkisesti – luovuttaminen ei ole vaihtoehto. Voit ehkä huomata, että kun saat puristettua itsestäsi enemmän irti kuin kuvittelit, tuo uskomus yleistyy muillakin elämänalueilla kuin treenaamisessa.
  9. Mielenkiinto pysyy yllä, sillä treenit vaihtuvat koko ajan ja liikesarjat haastavat myös koordinaatiota ja tasapainoa. Näin lihakset ja hermoyhteydet saavat myös koko ajan erilaista ärsykettä.
  10. Parempi mieliala ja stressin lievitys. Jos yleistän karkeasti liikuntaa ja masennusta koskevia tutkimuksia, 4-5 IBA –kotitreeniä viikossa vastaa samaa kuin popsisit masennuslääkkeitä (ja riskisi sairastua uudestaan masennukseen on 50% pienempi). Tämä toki koskee monenlaista liikuntaa, mutta nopeilla kotitreeneillä saavutetaan paremmin rutiinit, jotka hyödyttävät hyvinvointia useampana päivänä viikossa.