was successfully added to your cart.

Kolme harjoitusta polvikipuihin

Polvikivut voivat johtua lukuisista eri syistä eivätkä ammattilaisetkaan pääse aina niiden etiologiasta selville. Ongelma saattaa olla polvien rakenteessa tai kipu saattaa johtua kuormituksesta, epätasapainosta tai aiemmista traumoista polveen. Usein vika kuitenkin on siinä miten polvi (ja muut lihakset) toimivat, ei varsinaisesti fyysinen vika itse polven rakenteissa.

Nämä tarjoamani harjoitukset sopivat erityisesti siihen, jos polvikipu johtuu liikaa sisään- tai ulospäin kiertyvistä polvista (reisiluu alkaa kääntyä). Videolla olevat kolme harjoitusta auttavat polviasi suorempaan asentoon.

Tee harjoitukset mahdollisimman usein, mielellään useita kertoja päivässä. Ole säännöllinen niin saatat saada tuloksia hyvinkin nopeasti.

Älä kuitenkaan ikinä tee liikettä, joka aiheuttaa sinulle kipua! Tee tällöin muita liikkeitä ja palaa myöhemmin kokeilemaan olisiko kipu hävinnyt kyseisessä liikkeessä.

Lopuksi: Suosittelen aina käymään asiantuntijalla (lääkäri, fysioterapeutti, liikuntafysiologian koulutuksen saanut personal trainer…) tarkistuttamassa mikä voisi aiheuttaa polvikipusi, erityisesti jos kipu on jatkunut pitkään ja aiheuttaa sinulle liikerajoitteita.