was successfully added to your cart.

Uusi Intense by Anu ruokavalio: testaajien kokemuksia viikoilta 3-4

By 6.4.2018Blogi

Suunnitteilla on matalahiilihydraattinen, rasva-adaptoitumiseen perustuva uusi Intense by Anu ruokavaliomalli laihdutusta varten! Minä ja kaksi tehtävään pestattua testaajaa kokeilemme seuraavat 2 kk ruokavaliota. Tässä blogipostauksessa kerromme viikkojen 3-4 kuulumisemme.

 

Rasva-adaptoitumiseen tähtäävä Intense by Anu ruokavalio

KOKEMUKSIA VIIKOILTA 3-4

 

TESTAAJA 1: Päivi, 50 v. Tavoitteena 10-15 kg painonpudotus.

Paino neljän viikon jälkeen: -9,6 kg

”Matka on jatkunut ilman suurempia kuoppia.

Pääsiäislauantaina poikkesin dietistä ja söin 2/5 osaa ravintola pizzasta.

Tuli aika hirveä olo, mutta olimme pohjoisessa tapaamassa nuorinta poikaani ja nuoriso halusi pizzeriaan.

Olo on edelleen hyvä ja energinen ja painokin hilautunut edelleen alaspäin. Nyt kasassa 9,6 menetettyä kiloa.”


 

TESTAAJA 2: Johanna, 27 v. Tavoitteena 5-6 kg painonpudotus.

Paino neljän viikon jälkeen: -2,5 kg

”Kolmas viikko sujui hyvin ja näläntunne on jo vähentynyt huomattavasti dieetin alkuviikoilta. Huomasin, että kasvoihin ilmestyi mustapäitä ja finnejä, mutta neljännellä viikolla iho-oireet katosivat ja iho näyttää taas hyvältä. Kolmannella viikolla minulta lähti -500g, söin ruokavalion mukaan ja liikuin salilla 3xvko:ssa. Neljäs viikko minulta sujui heikommin, sillä meillä oli muutto pääsiäisviikonloppuna ja vapaa-aika kului tavaroita pakkaillessa, muutossa, siivotessa ja tavaroita purkaessa. Muuttaminen oli niin raskasta ja astiat laatikoissa, niin aina ei jaksanut kokata ruokavalio-ohjeiden mukaan ja se näkyi dieetin kehityksessä. Neljännellä viikolla painoa lähti vain -100g, mutta se oli tiedostettavissakin, kun lipsuin dieetistä. Nyt viidennellä viikolla aion ottaa itseäni taas niskasta kiinni ja noudattaa dieettiä kurinalaisesti. Kuukauden aikana minulta on lähtenyt painoa -2,5kg.

Otin itsestäni lähtömitat ennen dieettiä ja mittailin nyt uudestaan 1kk:n jälkeen. Rintakehältä minulta oli lähtenyt kuukaudessa -2cm, olkavarsista -0,5cm, vyötärön kapeimmasta kohdasta -2cm, alavatsasta -1,5cm, lantiosta -0,5cm ja reisistä -1,5cm. Huomasin myös, että osa housuista, jotka ovat olleet aikaisemmin kireät, eikä nappi ole kunnolla mahtunut kiinni, niin nyt ne housut olivat minulle hyvänkokoiset. Tämä tunne on minulle tärkeämpää, kun painon putoaminen. :)”

 

TESTAAJA 3: Anu from Intense by Anu! 🙂 30 v, tavoitteena noin 3 kg painon pudotus.

Paino neljän viikon jälkeen: -2,6 kg

”Neljännellä viikolla olo oli tosi tasainen ja hyvä. Hiilihydraattien vähentäminen johti näin jälkeenpäin arvioituna ruokavalion alkuvaiheessa pieneen hormonimyrskyyn kun keho reagoi aluksi stressillä, ja kehon alkaessa purkaa rasvavarastoja rasvaan sitoutunutta estrogeenia oli kropassa poikkeuksellisen paljon. Ihokin ehkä huonontui tämän takia hetkellisesti. Neljännellä viikolla nämä vaiheet olivat kuitenkin ohitettu.

Pohdin alussa kevennyspäivien tarpeellisuutta, sillä ensimmäiset matalan energiansaannin päivät tuntuivat raskailta, mutta lopulta niihin tottui nopeasti ja sitten niitä jopa odotti (jee, ei ruoanlaittoa eikä raskasta treeniä vaan joogaa ym.). Ne myös selvästi auttoivat painonpudotuksen tahtia, sillä en kuitenkaan halunnut luopua viikottaisesta herkkuhetkestä. (Kolmannen viikon päätteeksi söin ensimmäistä kertaa kokonaisen pitsan! :D) Aloin tekemään kevennyspäiville ’herkkuvesiä’, joiden avulla muistin nesteytyksen aterioiden välillä: limen ja sitruunan mehua, basilikaa, kurkkua ym. edellisenä päivänä vesipulloon hautumaan.

Kuten olin kuullut, tuntui että rasva alkoi lähtemään juuri niistä ongelmapaikoista mistä ”normaalilla” hiilihydraattipitoisella dieetillä on vaikea saada rasvaa irti. Itselläni rasva lähtee yleensä ensimmäisenä vatsasta ja sitä on vaikea saada pois käsistä, takapuolesta ja reisistä, mutta nyt tuntui että suunta oli toisinpäin. Kuukauden kuluttua ruokavalion aloittamisesta painoa oli lähtenyt -2,6 kg ja vartalosta oli lähtenyt eri puolilta mittojen mukaan noin -1,5 cm. Koska alkutavoitteeni oli -3 kg kahdessa kuukaudessa niin olin todella vaikuttunut näistä tuloksista – vieläpä väliherkutteluista huolimatta.”