was successfully added to your cart.

Uusi Intense by Anu ruokavalio: testaajien kokemuksia viikoilta 1-2

By 8.3.2018Blogi

Suunnitteilla on matalahiilihydraattinen, rasva-adaptoitumiseen perustuva uusi Intense by Anu ruokavaliomalli laihdutusta varten! Minä ja kaksi tehtävään pestattua testaajaa kokeilemme seuraavat 2 kk ruokavaliota. Tässä blogipostauksessa kerromme kahden ensimmäisen viikon kokemuksemme.

 

Rasva-adaptoitumiseen tähtäävä Intense by Anu ruokavalio

KOKEMUKSIA VIIKOILTA 1-2

 

TESTAAJA 1: Päivi, 50 v. Tavoitteena 10-15 kg painonpudotus.

Paino kahden viikon jälkeen: -6,8 kg

”Innoissani aloitin Anun suunnitteleman ruokavalion ja edelleen olen täysillä mukana. Anu oli laatinut ohjeet todella selvästi kuvien kera ja mikä mahtavinta , tehnyt myös valmiit ruoka ostoslistat sekä alku että loppu viikolle.

Diettiä on ollut todella helppo ja mutkatonta seurata ja mikä parasta reseptit ovat maukkaita ja hyvän näköisiä, itse näin ravintola-alan ammattilaisena ajattelen, että ulkonäkö on puolet ruokaa. Niin kuin sanonta kuuluu, suutarin lapsella ei ole kenkiä, sopii minuunkin mitä parhaiten. Huolehdin kyllä muiden ruokien sisällöstä ja ulkonäöstä, unohtaen omien ruokien huolehtimisesta, kiireisen työni ohella. Helposti tulee vain päivän aikana napattua suuhun mitä sattuu. Dieetin aikana olen opetellut ajattelemaan ruokaa poltto-aineen, en nautinto-aineena. Itselläni on paljon kokemusta laihduttamisesta, aiemmin 58 kg tiputtaneena, mutta koskaan en ole vielä tehnyt kuitenkaan kunnon elämäntapa muutosta, sitä yritän tällä kertaa opetella oikein perin pohjin.

Olo on ollut mainio ja tarmokas koko ajan vaikka väliin on mahtunut nuo ns. paasto päivät, jolloin mennään todella pienellä energiasaannilla. Niistä ei kuitenkaan ole tarvinnut kertaakaan poiketa.

Tähän saakka matka on mennyt hyvin ja tulostakin on syntynyt mukavanlaisesti, joka lisää motivaatiota koko ajan.”


 

TESTAAJA 2: Johanna, 27 v. Tavoitteena 5-6 kg painonpudotus.

Paino kahden viikon jälkeen: -1,9 kg

”Olin innoissani, kun pääsin Anun dieetin testihenkilöksi. Minulla oli suuret odotukset ruokavaliosta ja siitä, että sen avulla saadaan rasvaprosentti kohdilleen. Ruokavalion saatuani olin tyytyväinen siitä, että ruuat vaikuttavat herkullisilta ja annoskoot riittäviltä. Lisäksi oli erilaisia välipalavaihtoehtoja, joten dieetilläkin saa syödä säännöllisesti, mihin olin tottunutkin. Osa ruuista oli sellaisia mistä en pitänyt, esim sinihomejuusto, niin sen muutin mozzarellajuustoksi tai fetaksi. Sovelsin siis osaa ruuista enemmän omiin makutottumuksiini, mutta muuten olen noudattanut ruokavaliota. Alkuun oli näläntunnetta ja se näkyi mahan kurnimisen lisäksi väsymyksenä ja ärtymyksenä. Pahimmat päivät olivat toinen ja kolmas päivä. Sen jälkeen olo on ollut parempi ja energisempi. Olen jopa jaksanut käydä dieetin ohella salilla 3 x vko:ssa.

Ensimmäisen viikon jälkeen painoa lähti -1,4 kg, josta olin yllättynyt, koska söin kuitenkin säännöllisesti ja herkullisia ruokia. Näköjään nesteitä poistunut. Tästä tuli tosi hyvä fiilis ja se toi lisää motivaatiota noudattaa dieettiä. Toisena viikkona olo on ollut edellistä parempi, elimistö on jo tottunut ettei saa hiilaria entiseen tapaan. Ei minun ole tehnyt edes hirveästi mieli hiilaria tai herkkuja, paitsi suklaata. Palkitsen itseni suklaalla sitten dieetin loputtua. 😀

Dieetissä on ollut kaksi kevennyspäivää per viikko, mutta minusta ne tuntuivat näin alkuun vielä liian raskailta, joten niitä en ole noudattanut, vaan syönyt samanlailla, kun muinakin päivinä. Ehkä sitten dieetin loppuvaiheessa kokeilen niitäkin. Toisella viikolla minulta lähti painoa -500 g, eli yhteensä kahden viikon aikana minulta on lähtenyt painoa -1,9 kg. Tästä olen erittäin tyytyväinen. Tavoitteeni on saada painoa pois noin 5 kg dieetin aikana eli 2 kk:ssa. Uskon, että se toteutuu, kun jo kahden viikon aikana lähtenyt näin paljon.”


 

TESTAAJA 3: Anu from Intense by Anu! 🙂 30 v, tavoitteena noin 3 kg painon pudotus.

Paino kahden viikon jälkeen: -1,7 kg

”Kirjoitan tätä itse asiassa jo 1 kk ruokavalion aloittamisesta, joten perspektiiviä on tullut: ruokavalion rankin vaihe on pari päivää aloittamisesta. Ensimmäiset viikot itsestäni tuntui, että noin 25% normaalista tehosta oli kadonnut räjähtävään HIIT-treeniin, mutta salitreenissä tms. matalan tehon harjoituksissa tätä ei välttämättä edes huomaisi. Treeniteho palautui normaaliksi 2 viikon jälkeen kun kehon rasva-adaptaatio alkoi.

Pari ensimmäistä päivää uuden ruokavalion kanssa meni ihmetellessä nesteiden nopeaa poistumista (-1,8 kg kolmessa päivässä!). Sinänsä sitä koki syövänsä ihan normaalisti eikä ollut nälkä, mutta turvotus katosi uskomattoman nopeasti. Koska olin tottunut vuosien ajan syömään joka aamu aamupuuron ja illalla ottamaan leipää ym., mietin että varmaan kuolen nälkään jo ensimmäisenä päivänä. Nälän tunne kuitenkin pysyi poissa ja töihin mukaan otettuja välipaloja jäi jopa syömättä. Nälän heilahtelut siis katosivat (insuliini/hiilareiden aiheuttama verensokerin vaihtelu).

Koin ensimmäisen vapaaehtoisen kevennyspäivän (ruokavalion kolmas päivä), jolloin energiansaantia rajoitetaan, aika rankkana. Kun kaloriensaantia rajoitetaan varsinkin ensimmäisiä kertoja, on hyvä keskittyä pitämään itsensä kiireisenä – itse tein sen virheen, että pidin etäpäivän kun auto oli huollossa. Aamupäivä meni vielä aamupalan voimin, mutta sitten iski nälkä. Kävin hakemassa psylliumia kaupasta (leivontaosasto), joka auttoikin pitämään olon kylläisempänä. Päivän loppua kohti olo oli vähän outo ja heikko. Jälkikäteen ajateltuna olin menettänyt niin paljon nesteitä ruokavalion vaihdoksesta, että olisi ehdottomasti pitänyt tankata suolaa ym.! Juuri tämän takia halusin ensin itse testata ruokavaliota, joten osasin neuvoa testaajia kiinnittämään tähän huomiota.

Seuraavana eli neljäntenä päivänä olo oli taas ihan hyvä iltapäivään asti, kunnes huomasin keto-flunssan. Varmasti osaltaan siksi, etten ollut tajunnut nauttia noita natriumia, kaliumia ja magnesiumia enemmän. Keto-flunssa tapahtuu kun keho vaihtaa käyttämään rasvaa energianlähteenä, yleensä parin päivän jälkeen hiilareiden vähentämisestä. Oireet hävisivät heti kun söin vähän hiilareita (omenan), joten tästä päättelin että kyseessä tosiaan on keto-flunssa. Tuntemukset katosivat kokonaan seuraavaan päivään mennessä ja olo tuli taas normaaliksi. Toiset eivät saa keto-flunssaa ollenkaan, riippuu siitä miten paljon hiilihydraatteja on tottunut nauttimaan ja miten joustava keho on ”geeneiltään” vaihtelemaan energianlähdettä.

Toisella viikolla painonpudotuksen vauhti näytti tasaantuvan nätisti. Tällöin olin jo tottunut kevennyspäiviin ja päätin jatkaa niitä (kuitenkin joustavasti jos tulee älytön nälkä). Ylipäätään nautin siitä, että ruoka-annoksia ei tarvitse punnita ja syödä saa juuri sen verran kuin on nälkä. Olen myös nauttinut enemmän syömisestä ja nälän tunteen kuulostelemisesta.

En ole myöskään elänyt täysin kurinalaisesti erittäin vähähiilihydraattista elämää, vaan käynyt esim. ystävän kanssa teellä ottamassa vähän raakakakkua ja kerran viikossa olen päättänyt sallia itselleni myös vähän herkkuja, kuten pitsaa, karkkia tai sipsejä. Matalahiilihydraattisessa ruokavaliossa on toki tärkeää pysytellä periaatteessa: joka päivä ei voi syödä reilulla kädellä runsashiilarista ruokaa, sillä keho ei muuten opi käyttämään rasvaa energianlähteenä, kuten on tavoite.”