was successfully added to your cart.

Unohda treenimotivaatio!

By 13.1.2016Blogi

Motivaatio on teoreettinen konsepti, jolla selitetään käyttäytymistä. Se edustaa syitä ihmisten toimintaan, haluihin ja tarpeisiin. Motivaatio voidaan myös määritellä suuntana käyttäytymiseen tai siihen mikä saa ihmisen toistamaan käyttäytymistä.

Motivaation tärkeyttä korostetaan nykyään paljon:

”Näin pidät yllä treenimotivaatiota!”

”Näin pidät motivaation yllä töissä!”

Innostus, mielenkiinto ja motivaatio ovat tärkeitä asioita. Olen kuitenkin sitä mieltä, että itse asiassa treenaamisen ytimessä tulisi motivaation sijaan olla kurinalaisuus ja tapojen noudattaminen. Mieti vaikka töitä tai kotiaskareita: kuinka monesti menemme kauppaan tai töihin ilman intoa ja motivaatiota, koska niin vain TÄYTYY tehdä? Onko meillä aina kova motivaatio pestä hampaat, leikata kynnet tai harjata hiukset? Ei, vaan ne ovat rutiineja jotka täytyy jossain vaiheessa suorittaa. Itsensä voi opettaa ajattelemaan treenistä ja ruokavaliosta samalla tavalla!

Monet ovat kysyneet minulta, miten olen onnistunut pitämään kiinni viidestä treenistä viikossa vuoden ympäri. Vastaus on siinä, että alusta asti sitouduin 100% tekemään ne 5 treeniä viikossa, ja kun toistin toimintaa tarpeeksi kauan siitä tuli rutiini. En enää voinut kuvitellakaan vaihtoehtoa, että treenit jäisivät tekemättä. Säännöllisen liikunnan aiheuttamat muutokset aivoissa voivat jopa toimia suojakeinona motivaation menetystä vastaan kun kiire ja stressi iskevät eikä treenaaminen kiinnosta. Mitä säännöllisemmin treenaat, sitä vähemmän olet sellaisten fiilisten armoilla kuten ”Tänään väsyttää niin paljon, ei jaksa” tai ”Oli niin rankka päivä töissä ja nyt on niin myöhä, ehkä sitten huomenna…”. Huomaan sen itsekin joka kerta jos minulle on tullut flunssan tai työmatkojen tms. takia 1-2 viikon treenitauko: treenien aloittaminen on paljon vaikeampaa kuin normaalisti.

On luonnollista etsiä motivaatiota, mutta sen ei saisi antaa päättää treenaatko tänään, huomenna vai ensi viikolla!

Oletko sinä paininut motivaatio-ongelmien kanssa treenin tai ruokavalion suhteen? Miten selätit ne (- vai selätitkö?)